BIO

Ονομάζομαι Σαραφιανός Κ. Περικλής και είμαι
Γενικός - Οικογενειακός ιατρός και ιδρυτής
του Μικροβιολογικού - Βιοπαθολογικού Εργαστηρίου
«Υγιαίνειν».

2002 - 2012

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. το 2002, διεκπεραίωσα την Ιατρική Υπηρεσία Υπαίθρου (Αγροτικό) στη Συκιά Χαλκιδικής το 2003.
Το 2004 υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία, ως ιατρός των Μονάδων Αεροπορίας της Τρίπολης, του 251 Γ.Ν.Αθηνών, της Χρυσούπολης Καβάλας, και του ΣΕΔΕΣ της Θεσσαλονίκης.
Όταν το 2009 έλαβα τον τίτλο ειδικότητας του Γενικού / Οικογενειακού Ιατρού, στο Ιπποκράτειο Γ.Ν.Θεσσαλονίκης, η πρώτη μου σκέψη ήταν να επιστρέψω στον τόπο που με ανέθρεψε και να προσφέρω στην τοπική κοινωνία, με όλες μου τις δυνάμεις, λειτουργώντας άμεσα το πρώτο μου ιατρείο.

2013 - 2018

Το 2013, ως ένθερμος υποστηριχτής της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και αναγνωρίζοντας από πρώτο χέρι τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, αποφασίσαμε με τους συνεργάτες μου να δημιουργήσουμε το πρώτο «Υγιαίνειν» Μικροβιολογικό - Βιοπαθολογικό Εργαστήριο. Στους χώρους του, ξεκινήσαμε να προσφέρουμε πλήρη αιματολογικό, βιοχημικό, ορμονολογικό, ανοσολογικό και μικροβιολογικό έλεγχο, εξυπηρετώντας χιλιάδες ανθρώπους, που έπρεπε να μετακινηθούν πολλά χιλιόμετρα μακριά για μια απλή εξέταση.
Το 2015, ενάντια στις χρηματοπιστωτικές συνθήκες της περιόδου, το «Υγιαίνειν» μεγάλωσε και διεύρυνε τις δραστηριότητές του. Μεταφερθήκαμε σε έναν νέο χώρο, στην πρώην ΔΟΥ, τον οποίο διαμορφώσαμε ριζικά, ώστε να στεγάσει το ιατρείο, το Μικροβιολογικό Εργαστήριο και τη νέα μας Ακτινολογική Μονάδα, η οποία προσφέρει - έως σήμερα - ακτινογραφίες ψηφιακής απεικόνισης, μαστογραφίες, πανοραμικές ακτινογραφίες, μέτρηση οστικής πυκνότητας DEXA (μελέτη οστεοπόρωσης) ψηφιακού τύπου και υπέρηχους - έγχρωμα triplex όλων των συστημάτων. Εμπλουτίζοντας τις υπηρεσίες του «Υγιαίνειν» καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα Πρότυπο Σύγχρονο Ιατρικό Κέντρο, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Βορειοανατολική Χαλκιδική, εξασφαλίζοντας 15 τουλάχιστον θέσεις πλήρους απασχόλησης.
Επενδύοντας στο αύριο και χάρη στην πολύτιμη συμβολή επαγγελματιών του ιατρικού κλάδου, σχεδόν όλων των ειδικοτήτων, οργανώσαμε ένα ιατρικό δίκτυο που αδιαμφισβήτητα άλλαξε το υγειονομικό status της ευρύτερης περιοχής. Ένα δίκτυο το οποίο συναγωνίζεται δυναμικά τις αντίστοιχες συνοικίες των μεγάλων αστικών κέντρων, καθιστώντας τη μετακίνηση σε δομές της πόλης, περιττή.

2019 +

Tο Δεκέμβρη του 2019, ενισχύσαμε ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες του κέντρου, προσθέτοντας ένα επιπλέον τομέα της ιατρικής υπό τη στέγη του «Υγιαίνειν»: το Νέο «Υγιαίνειν Skin and Laser Center», για Ιατρικές υπηρεσίες Κλινικής κι Αισθητικής Δερματολογίας.
Στον πλήρως ανακαινισμένο χώρο υψηλών προδιαγραφών, έναντι του υπάρχοντος Ιατρικού Κέντρου, ο καταξιωμένος Δερματολόγος Σουβατζίδης Παντελής, θέτει τις γνώσεις και τις υπηρεσίες του κοντά μας.
Εξοπλίσαμε το Ιατρείο με την τελευταία λέξη της Ιατρικής Τεχνολογίας στον τομέα των LASER, με το μοναδικό σύστημα ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΤΗ CYNOSURE ELITE PLUS το οποίο, μαζί με τον λοιπό εξοπλισμό του νέου μας εγχειρήματος, δημιουργεί ένα από τα πιο σύγχρονα σύνολα στο χώρο της Κοσμητικής Ιατρικής. Με τη συνεχή φροντίδα και το άγρυπνο βλέμμα όλων των Ιατρών μας και του πλήρως εκπαιδευμένου παραϊατρικού προσωπικού, διατηρούμε ως γνώμονα την ορθότερη διάγνωση, την αποτελεσματικότερη θεραπεία, την άψογη εμφάνιση και τη μέγιστη ασφάλεια, στην παροχή των υπηρεσιών μας.
Σας ευχαριστούμε θερμά για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε και δεσμευόμαστε να λειτουργούμε απρόσκοπτα για να κάνουμε τον τόπο μας ακόμη πιο υγιή, ακόμη πιο όμορφο.
Με εκτίμηση,

Σαραφιανός Κ. Περικλής

Γενικός - Οικογενειακός Ιατρός