2 ΧΡΟΝΙΑ ΥΓΙΑΙΝΕΙΝ... ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

 

Read More

Πριν από 50 έτη στην Ελλάδα νοσούσαν κάθε χρόνο 22.000 άνθρωποι, έμεναν ανάπηροι εκατοντάδες και απεβίωναν 250 από ασθένειες που έχουν σχεδόν εξαλειφθεί. Στις μέρες μας πλέον δεν πεθαίνει κανείς από ιλαρά, πολιομυελίτιδα, διφθερίτιδα και κοκκύτη.

Read More

Έκδοση Πιστοποιητικού / Βιβλιαρίου Υγείας άμεσα – εύκολα – οικονομικά…

Το Ιατρικό Κέντρο Υγιαίνειν στην Αρναία ενημερώνει όλους τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους στον τομέα του τουρισμού και της εστίασης  για τη δυνατότητα ΑΜΕΣΗΣ απόκτησης Πιστοποιητικόυ / Βιβλιαρίου Υγείας, χωρίς ραντεβού, αναμονές, περιττά γραφειοκρατικά εμπόδια…

τηλέφωνο επικοινωνίας 23720 - 22543

Δευτέρα με Παρασκευή 8:00 - 16:30 

Αρναία Χαλκιδικής (κτίριο πρώην ΔΟΥ)

www.ygiainein.gr

Read More

    Υγεία:  Το πολυτιμότερο αγαθό όλων, αποκλειστικός στόχος της ιατρικής επιστήμης ,είναι φυσικό ν’ απασχολεί έντονα κάθε άνθρωπο. Τι είναι ,όμως, η υγεία;

    Ο  Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ορίζει την καλή υγεία ως «την κατάσταση δυναμικής αρμονίας μεταξύ του σώματος ,της νόησης και του πνεύματος ενός προσώπου αφ’ ενός και των κοινωνικών και πολιτιστικών επιρροών που διαμορφώνουν το περιβάλλον του αφ’ ετέρου».

Read More

Οι εργαστηριακες εξετασεις στα παιδια συχνα δεν είναι απαραιτητες

Στον τομεα της ιδιωτικης υγειας ακουγονται συχνα ασφαλιστικα πακετα περιθαλψης με δυνατοτητα απεριοριστων εργαστηριακων εξετασεων; Είναι κατι τετοιο θεμιτο για την υγεια του παιδιου μας; Με μια λεξη: Όχι.

Τι συμβαινει κάθε φορα που ο γιατρος παραγγελνει παρακλινικες εξετασεις;

Κάθε εξεταση που γινεται στο παιδι, αιματος, ουρων, ακτινογραφια η άλλη, εχει τρια πιθανα αποτελεσματα:

Read More

Η μέτρηση της οστικής πυκνότητας είναι η εξέταση εκλογής για τον έλεγχο της οστεοπόρωσης, μίας ασθένειας των οστών που συμβαίνει όταν υπάρχει έλλειψη ασβεστίου, με αποτέλεσμα τα οστά να γίνονται λεπτότερα και περισσότερο εύθραυστα. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που υπάρχει από τη νόσο είναι η αυξημένη πιθανότητα καταγμάτων

Της Χριστίνας Ι. Μπουντούρη

Γενικού – Οικογενειακού Ιατρού

Η οστεοπόρωση προσβάλλει κυρίως τις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, αλλά μπορεί να εμφανιστεί σε μικρότερο βαθμό και στους άνδρες.

Η εξέταση μετρά την οστική μάζα του ισχίου ή της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Αν δεν είναι δυνατή η μέτρηση σε αυτές τις θέσεις μπορεί να γίνει και σε άλλο σημείο του σώματος, αλλά αυτό είναι πολύ σπάνιο. Η εξέταση διαρκεί περίπου 15 λεπτά, δεν προκαλεί πόνο και χρησιμοποιείται πολύ μικρή ποσότητα ακτινοβολίας.

Read More

Οι αλλαγές στη διάθεση, στα επίπεδα της ενεργητικότητας, στις συνήθειες του ύπνου, ακόμη και στις τιμές της χοληστερίνης ή τα επίπεδα του σιδήρου στο αίμα, ενδεχομένως να οφείλονται σε προβλήματα στη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα που βρίσκεται στον λαιμό, κάτω από το μήλο του Αδάμ. Ο θυρεοειδής, που οφείλει το όνομά του στο σχήμα του, το οποίο μοιάζει με θυρεό, είναι το κέντρο ελέγχου του μεταβολισμού. Οι ορμόνες που παράγει (θυροξίνη T4, τριιωδοθυρονίνη T3) είναι επιφορτισμένες με τη ρύθμιση του μεταβολισμού όλων των οργάνων του σώματος. Σαν ταλαντούχος μαέστρος, ο θυρεοειδής φροντίζει ώστε τα όργανα να λειτουργούν σε απόλυτη συμφωνία. Τυχόν δυσλειτουργίες του όμως οδηγούν σε παραφωνίες με τη μορφή συμπτωμάτων, που πρέπει να μας οδηγήσουν στον γιατρό.

Read More

Η ιστορία και η εξέλιξη με την Αντζελίνα Τζολί, δείχνει να έχει ευαισθητοποιήσει τους άνδρες αλλά πολύ περισσότερο τις γυναίκες, όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Αλήθεια όμως πόσες γυναίκες από εσάς που διαβάζετε τώρα το κείμενο αυτό γνωρίζετε πότε κινδυνεύετε πραγματικά να εμφανίσετε καρκίνο στο στήθος; Ποιοι είναι οι παράγοντες που πρέπει να σας υποψιάσουν για να επισκεφτείτε τον γιατρό σας έστω και προληπτικά. Στο επιστημονικό κείμενο που θα διαβάσετε θα ενημερωθείτε πλήρως, διότι για να νικήσουμε τον καρκίνο πρέπει πρώτα από όλα να τον προλάβουμε.

Read More